Bedrukken

kleding bedrukken gtx dtg printer

Milieuvriendelijk bedrukken

Solidair beschikt over digitale textiel printers. Deze printers zijn in staat zeer gedetailleerde afbeeldingen direct op shirts te printen. De gebruikte inkten zijn op waterbasis, dus milieuvriendelijk, maar uitstekend wasbaar op 30 graden. De bedrukking zit als het ware in het shirt, dus het draagcomfort is uitstekend. Het proces maakt het bedrukken van zeer kleine oplages, zelfs een enkel shirt, in full colour mogelijk. Om deze techniek toe te passen moeten de shirts minimaal 50% natuurlijke vezels bevatten. Voor grotere aantallen kan, mits het ontwerp en aantal kleuren daarvoor geschikt zijn, gekozen worden voor zeefdruk.
Ook digitale transfers kunnen wij printen en plotten en vervolgens op de kleding persen. Zeer geschikt voor werkkleding die veelal polyester bevat.

Offerte aanvragen

DTG (Direct To Garment)

Direct naar het kledingstuk printen, ook wel bekend als DTG printen.
Dit is een een proces van printen op textiel en kleding met behulp van gespecialiseerde inkjettechnologie. Wij bedrukken uw kleding zo milieuvriendelijk mogelijk, de gebruikte inkten zijn op waterbasis. Het draagcomfort van uw kleding is veel aangenamer doordat er geen pvc laag op wordt gedrukt maar de watergebonden inkt in de vezel dringt en net zo zacht aanvoelt als het shirt zelf.
Dat het milieu aanmerkelijk minder belast wordt is duidelijk.
Naast het ontbreken van milieubelastende bestanddelen is het droog en fixatie gedrag heel anders en spaart energie.
Solidair beschikt inmiddels over geavanceerde digitale textieldruk machines.

Zeer gedetailleerd en in kleinere oplages bedrukken we o.a. t-shirts, poloshirts, sweaters etc.

Zeefdrukken

Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor o.a. textiel bedrukking. Het principe van de zeefdruk techniek is doordruk. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positiefilm belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp wordt afgedrukt.

Kleding bedrukken