Bedrukken

Bedrukken

Milieuvriendelijk bedrukken

Solidair beschikt over de nieuwste digitale textiel printers. Deze printers zijn in staat zeer gedetailleerde afbeeldingen direct op shirts te printen. De gebruikte inkten zijn op waterbasis, dus milieuvriendelijk, maar uitstekend wasbaar op 30 graden. De bedrukking zit als het ware in het shirt, dus het draagcomfort is uitstekend. Het proces maakt het bedrukken van zeer kleine oplages, zelfs een enkel shirt, in full colour mogelijk. Om deze techniek toe te passen moeten de shirts minimaal 65% natuurlijke vezels bevatten. Voor grotere aantallen kan, mits het ontwerp en aantal kleuren daarvoor geschikt zijn, gekozen worden voor zeefdruk.
Ook digitale transfers kunnen wij printen en plotten en vervolgens op de kleding persen. Zeer geschikt voor werkkleding die veelal polyester bevat.

Offerte aanvragen

DTG (Direct To Garment)

Bij deze techniek wordt er met een geavanceerde textiel printer rechtstreeks op uw kleding geprint. Zeer precies en gedetailleerd tot 1200 DPI.
Een zeer milieuvriendelijk proces, daar de gebruikte inkten op waterbasis zijn. Onze nieuwste Brother inkten zijn zelfs GOTS gecertificeerd! Het draagcomfort van uw kleding is veel aangenamer doordat er geen pvc laag op wordt gedrukt maar de watergebonden inkt in de vezel dringt en net zo zacht aanvoelt als het shirt zelf.
Naast het ontbreken van milieubelastende bestanddelen is het droog en fixatie gedrag heel anders en spaart energie.

Deze techniek is zeer geschikt voor bedrukken van o.a. t-shirts, poloshirts en sweaters  die veelal van natuurlijke materialen zoals organic cotton of bamboe zijn gemaakt.

Zeefdrukken

Zeefdruk is een andere techniek die gebruikt wordt voor o.a. het bedrukken van textiel. Door een voorbewerkt zeefdrukraam worden de inkten op het kledingstuk gedrukt. Deze voorbereiding, is een arbeidsintensief gebeuren, ook doordat er per kleur een apart zeefdrukraam moet worden gemaakt. Bij grote aantallen echter kan de snelheid van dit proces een goede oplossing zijn waardoor de prijzen ook lager kunnen uitvallen. Zeefdrukken zal bij ons ook worden uitgevoerd doormiddel van inkten op waterbasis, een verantwoorde keuze dus. Mocht er twijfel zijn welke manier van bedrukken voor jou geschikt is, neem dan gerust met ons contact op voor een goed en eerlijk advies.

Kleding duurzaam bedrukken